All Items » DataView » Bug #2183
Bug
Editing Cells no longer working as previous versions.
ID: 2183Status: Pending ReviewVersion: 1.15.4.1Report Date: August 4, 2020Product: DataView
ReporterAlex Lindsay
Assignee
Description

I have noticed a change in behavior when I upgraded from Dataview 1.15.3.0 to 1.15.4.1. To isolate this, I created a simple app with with a dataView grill. It is set to begin edit on a CellClick. With 1.15.3.0 it works as expected, going into edit mode, but in 1.15.4.1 it does not go into edit mode. It appears that it fires the CellWillEdit event, then immediately fires the CellDidEdit and CellLostFocus event. Then one second later it fires the CellWillEdit event followed by CellDidEdit and Lost focus. This all from the one click on cell(0,0).

Below is a log of the events CellClick, CellWillEdit, CellDidEdit, CellLostFocus from a single mouse click:

11:15:16 AM : WndTest.DataView1.CellClick(0, 3)
WndTest.DataView1.CellWillEdit(0, 3)
WndTest.DataView1.CellDidEdit(0, 3)
WndTest.DataView1.CellLostFocus(0, 3)
11:15:17 AM : WndTest.DataView1.CellWillEdit(0, 3)
WndTest.DataView1.CellDidEdit(0, 3)
WndTest.DataView1.CellLostFocus(0, 3)

Did something change that I need to account for? Is there some setting I need to change? I am running Xojo Release 2019 3.2 on Mac OS 10.14.6

Currently, none of my editing is working, and I am planning on reverting back to Dataview 1.15.3.0.

I have attached the two projects one with 1.15.4.1 and one with 1.15.3.0

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.